Menu Close

Lager råner-drama for NRK

Fenomen tv film og scene og Storyline Studios står bak den nye drama-satsningen til NRK P3. Denne gangen er det miljøet rundt rånere som skal portretteres. Serieskaper er Linn-Jeanethe Kyed.  

-Det har i hele tatt gått veldig raskt fra vi pitchet serien til den ble bestilt, forteller Tom Marius Kittilsen, produsent og partner i Fenomen.

Bak serien står Fenomen og Storyline Studios, sammen med serieskaper og manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed.

-Da jeg vokste opp på Ulefoss i Telemark kunne man drive med fotball, tensing og råning. Jeg hadde en hånd i himmelen, og en fot på gasspedalen, flirer hun.

Kyed kan fortelle at handlingen tar utgangspunkt i egne opplevelser fra tiden hun vokste opp, men at hun og regissør Daniel Fahre har gjennomført et grundig innsiktsarbeid for å være oppdatert på råner-miljøet.

-Jeg må jo si jeg ble overrasket over hvor lite som har forandret seg fra da jeg selv vokste opp. Den salige blandingen av svidd gummi, adrenalin, høy musikk, testosteron, wunderbaum og endorfiner er fortsatt like gjeldene, sier Fahre.

Serien skal etter planen spilles inn til høsten, og kommer på skjermen våren 2020.

-Dette er et svært riktig skritt for oss i Fenomen, som nå for alvor kaster oss inn i den pågående drama-kampen i norsk produksjonsbransje. Dette er også et stort skritt for vår regissør Daniel Fahre, sier Kittilsen.

Det er Fahre som skal ha regi på serien. Av tidligere meritter kan nevnes kinodokumentarene Marcus & Martinus – Sammen om drømmen, og årets Born2Drive med Oliver Solberg i hovedrollen.

-Etter to store kinodokumentarer er det deilig å få lov til å endelig vite hva vi skal skyte før vi står på opptak. Ambisjonen har hele tiden vært å komme seg mer over på drama, og vi er takknemlige for at NRK P3 nå har gitt oss den muligheten.

Partner i samarbeidet er også utstyr- og etterarbeidshuset Storyline Studios, som for et års tid siden ansatte Janne Hjeltnes som produsent for å styrke antallet co-produksjoner.

-Storyline Studios har lang erfaring med TV-drama, og dette er deres store satsningsområde. Bare for NRK har Storyline vært tungt inn på Lykkeland, Heimebane, Nobel, Valkyrien, Kampen om tungtvannet, Epleslang og Lovleg. Vi i Fenomen har arbeidet tett med alle de flinke folka på Storyline under produksjonen av både Born2Drive og Marcus & Martinus – Sammen om drømmen. Et samarbeid som har fungert svært godt, og det føles veldig trygt å ha med oss så tung erfaring inn i drama-satsningen, avslutter Tom Marius Kittilsen i Fenomen.

Mer info, ta kontakt med Tom Marius Kittilsen, produsent og kreativ leder i Fenomen:

98886649 / tom@fenomen.no

TRYKK HER FOR PRESSEBILDE

Bildetekst: På bilde, fra venstre: Linn-Jeanethe Kyed (manusforfatter), Tom Marius Kittilsen (kreativ leder Fenomen), Daniel Fahre (regissør og partner, Fenomen), Knut Inge Solbu (produsent, Fenomen), Janne Hjeltnes (produsent, Storyline Studios)

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy