Michael Andreassen

Konferansier / Foredrag

Michael Andreassen er mest kjent fra radio, men gjorde nylig stor suksess på tv-skjermen både i Skal Vi Danse (2020) og Camp Kulinaris (2020). 

Han er en av Norges mest profilerte radioprogramledere, med hele 20 års erfaring i bagasjen. Du har hørt han på P4, i programmer som Midt i Trafikken, Michael Direkte, og Jorda Rundt på 80 Sekunder. 

Parallelt med radiokarrieren, har Michael jobbet som både konferansier for stort og smått, og som foredragsholder – alt gjennomført i sin lette, ledige og humoristiske stil. Med tung erfaring fra flere hold, leder Michael ethvert arrangement på svært stødig vis. Han skaper en trygg og profesjonell ramme, samtidig som han bidrar med humor og folkelighet, i likhet med hvordan vi kjenner han på radio.

Management

Tom Marius Kittilsen
tom@fenomen.no / 98886649

Booking

Kamilla Moe
kamilla@fenomen.no / 959 31 106

Ta livet ditt tilbake

Foredrag ved Michael Andreassen

Rett før en direktesending på radio i mars 2012, klarte ikke Michael mer, han kollapset i det han skulle dra opp mikrofonen. Begeret var fullt for lengst, hans største hemmelighet var ikke lenger en hemmelighet, han var alkoholiker.

I hans foredrag «Ta livet ditt tilbake» forteller Michael sin historie om å leve med rus og samtidig prøve å være pappa. En historie preget av bunnløs fortvilelse og angst, men også håp, for han mestret nemlig å ta livet tilbake – og det ønsker han at flere skal få til.

Ifølge en undersøkelse gjort av organisasjonen «Av og Til» sier over 50% at de er bekymret for noens alkoholbruk, men at det er vanskelig å si fra. Hvordan skal du si ifra? Hvem kan du snakke med? Og hvordan håndterer du rusproblematikk på jobben? Gjennom foredraget løfter Michael flere viktige spørsmål og erfaringer, som han håper kan hjelpe både privatpersoner som sliter- eller som kjenner noen som sliter, og bedriftsledere og ansatte.

Michael oppleves som en erfaren og genuin foredragsholder, med stor lyst til å hjelpe andre.

Noe av det vanskeligste for Michael har vært å være pappa. Da han sluttet å drikke var datteren 8 år gammel. De har brukt mange timer på å bearbeide alle opplevelsene sammen. – «Det er viktig å anerkjenne opplevelsene og følelsene til barn. La dem konfrontere deg og skape et rom der det er trygt og ufarlig å formidle det de føler. Det var viktig for meg at hun skulle få fritt spillerom til å lufte følelsene sine, uten at jeg ble lei meg eller sint. Jeg er voksen og skal tåle det. Vi måtte bearbeide fortiden vår sammen for å komme videre.»

Michael forteller også om hvordan han har håndtert angst og skam. – «Jeg har sluttet å skamme meg over fortiden. Jeg kan ikke forandre det som har skjedd. Det jeg kan, er å bestemme hvordan livet skal være nå og fremover.»

Han mener det må bli lettere å snakke om problemene sine og at vi må møte hverandre med et åpent sinn. – «Det skal ikke være skamfullt og flaut å fortelle at man ikke har det bra. Hvis vi møter hverandre med litt omsorg blir det lettere for de som sliter å be om hjelp.»

Han er opptatt av hvordan vi håndterer alkohol i hverdagen. – «Vi pakker det inn og kaller det noe annet. Vi «koser oss» og «slapper av». Det vi egentlig gjør er å ruse oss til en tilstand vi liker å være i. Mange døyver også følelsene når de ikke har det bra med alkohol. Jeg er ikke ute etter at folk skal slutte å drikke, alle skal få kose seg så mye de vil, men jeg tror det er lurt at vi tenker over og definerer vårt forhold til alkohol. Spesielt rundt barn. Vi vet at barn ikke liker at voksne endrer adferd, de opplever det som utrygt.»

I 2016 kom han ut med boka «Jeg heter Michael og er alkoholiker» (Kagge forlag). I boka forteller han om sin vei inn i alkoholavhengigheten – og hvordan han ble tørrlagt.

I foredragene sine gir Michael Andreassen råd, motiverer, skaper håp og snakker om hva vi må gjøre for at det skal bli enklere for folk å søke hjelp.

Michael Andreassen holder foredrag på norsk og engelsk.