Michael Andreassen

Konferansier / Foredrag

Michael Andreassen har blitt hele Norges Mikke etter snart 30 år på lufta på Norges største kommersielle radiokanal P4. Han er for tiden en av tre programledere i P4s flaggskip P4s Radiofrokost. Før Michael inntok morgningen på P4 ledet han i en årrekke programmer som Midt i trafikken og Michael Direkte.

Michael har vært å se i en rekke tv-programmer, verdt å nevnte er Skal vi danse i 2020 hvor han ble nr fem og Camp Kulinaris som han vant.

For tiden er han aktuell med sitt første soloshow “Jeg stoler ikke på folk som ikke drekker”, hvor han forteller sin historie om å være alkoholiker.
Suksesshowet skal på turnè våren 2024 i hele Norge.

Michael er en av Norges mest brukte foredragsholdere, og med sin lange erfaring som programleder er Michael et suverent valg som programleder for ditt arrangement. Med sitt smittende humør og sjarme skaper Michael en trygg og profesjonell ramme, samtidig som han bidrar med humor og folkelighet, i likhet med hvordan vi kjenner han på radio.

Management

Tom Marius Kittilsen
tom@fenomen.no / 98886649

Booking

Kamilla Moe
kamilla@fenomen.no / 959 31 106

Ta livet ditt tilbake

Foredrag ved Michael Andreassen

Rett før en direktesending på radio i mars 2012, klarte ikke Michael mer, han kollapset i det han skulle dra opp mikrofonen. Begeret var fullt for lengst, hans største hemmelighet var ikke lenger en hemmelighet, han var alkoholiker.

I hans foredrag «Ta livet ditt tilbake» forteller Michael sin historie om å leve med rus og samtidig prøve å være pappa. En historie preget av bunnløs fortvilelse og angst, men også håp, for han mestret nemlig å ta livet tilbake – og det ønsker han at flere skal få til.

Ifølge en undersøkelse gjort av organisasjonen «Av og Til» sier over 50% at de er bekymret for noens alkoholbruk, men at det er vanskelig å si fra. Hvordan skal du si ifra? Hvem kan du snakke med? Og hvordan håndterer du rusproblematikk på jobben? Gjennom foredraget løfter Michael flere viktige spørsmål og erfaringer, som han håper kan hjelpe både privatpersoner som sliter- eller som kjenner noen som sliter, og bedriftsledere og ansatte.

Michael oppleves som en erfaren og genuin foredragsholder, med stor lyst til å hjelpe andre.

Noe av det vanskeligste for Michael har vært å være pappa. Da han sluttet å drikke var datteren 8 år gammel. De har brukt mange timer på å bearbeide alle opplevelsene sammen. – «Det er viktig å anerkjenne opplevelsene og følelsene til barn. La dem konfrontere deg og skape et rom der det er trygt og ufarlig å formidle det de føler. Det var viktig for meg at hun skulle få fritt spillerom til å lufte følelsene sine, uten at jeg ble lei meg eller sint. Jeg er voksen og skal tåle det. Vi måtte bearbeide fortiden vår sammen for å komme videre.»

Michael forteller også om hvordan han har håndtert angst og skam. – «Jeg har sluttet å skamme meg over fortiden. Jeg kan ikke forandre det som har skjedd. Det jeg kan, er å bestemme hvordan livet skal være nå og fremover.»

Han mener det må bli lettere å snakke om problemene sine og at vi må møte hverandre med et åpent sinn. – «Det skal ikke være skamfullt og flaut å fortelle at man ikke har det bra. Hvis vi møter hverandre med litt omsorg blir det lettere for de som sliter å be om hjelp.»

Han er opptatt av hvordan vi håndterer alkohol i hverdagen. – «Vi pakker det inn og kaller det noe annet. Vi «koser oss» og «slapper av». Det vi egentlig gjør er å ruse oss til en tilstand vi liker å være i. Mange døyver også følelsene når de ikke har det bra med alkohol. Jeg er ikke ute etter at folk skal slutte å drikke, alle skal få kose seg så mye de vil, men jeg tror det er lurt at vi tenker over og definerer vårt forhold til alkohol. Spesielt rundt barn. Vi vet at barn ikke liker at voksne endrer adferd, de opplever det som utrygt.»

I 2016 kom han ut med boka «Jeg heter Michael og er alkoholiker» (Kagge forlag). I boka forteller han om sin vei inn i alkoholavhengigheten – og hvordan han ble tørrlagt.

I foredragene sine gir Michael Andreassen råd, motiverer, skaper håp og snakker om hva vi må gjøre for at det skal bli enklere for folk å søke hjelp.

Michael Andreassen holder foredrag på norsk og engelsk.