Esben Holmboe Bang

Kokk og restauratør / Foredragsholder 

Esben er en svært anerkjent kokk, kjøkkensjef og restauratør, opprinnelig fra Danmark, men nå bosatt i Norge. Her driver han flere kritikerroste restauranter, blant annet Maaemo i Oslo-bukta, med 3 Michelin-stjerner.

Esbens interesse for god mat og matkultur generelt startet tidlig. Han droppet ut av videregående og startet heller på kokkeutdannelsen, som har vist seg å være et klokt valg. Etter gjennomført kokkeutdannelse, jobbet Esben på flere verdenskjente restauranter, både her i Norge og i Danmark, før han i 2010 satset på sitt eget drømmekonsept, nemlig å lage og  servere gourmetmat basert på 100% økologiske lokale råvarer, og restauranten fikk navnet Maaemo. Det tok ikke lang tid før Maaemo ble tildelt 2 Michelin-stjerner, og like etter ble 2 stjerner til 3, noe som gjorde Esben til en av de yngste kokkene med den høyeste utmerkelsene i Michelinguiden. Etter nesten 10 år stengte Esben dørene til den originale Maaemo, en gjenfødelse var nødvendig for å kunne fortsette den kreative jakten og høyne gjestenes opplevelse. Flytting betød at stjernene forsvant, men kort tid etter åpning av nye den nye Maaemo i Oslo-bukta beviste han seg på nytt, og fikk igjen tildelt 3 stjerner.

Esben drives av utvikling, utfordringer og fornyelse, og hviler ikke på sine 3 stjerner i Norge, nå er han nemlig i gang med et nytt restaurantprosjekt i Kina, og åpner i løpet av året et nytt konsept i Shanghai.

Esben fremstår som en varm, tilgjengelig, reflektert og svært profesjonell person, med et brennende engasjement for god mat, matkultur og mennesker, og et stort glimt i øyet. Esben er tilgjengelig som foredragsholder og kommersielle oppdrag.

.

Management

Tom Marius Kittilsen
tom@fenomen.no / 98886649

Booking

Kamilla Moe
kamilla@fenomen.no / 959 31 106